Απελευθερωθείτε από την ΙΨΑΔ

Fiona Challacombe, Victoria Bream και Paul Salkovskis
Επιστηµονική επιµέλεια: Γεώργιος Ευσταθίου, Μετάφραση: Μαριέφη Μιτέλλα

Εκδοσεις ΙΕΘΣΈχετε έμμονες σκέψεις και εκτελείτε τελετουργίες ή αποφυγές;
Θα θέλατε να ανακτήσετε τον έλεγχο της συμπεριφοράς σας
και να διώξετε το άγχος σας;
Νιώθετε την επιτακτική ανάγκη να καθαρίζετε όλο και πιο
σχολαστικά;
Ταλαιπωρείστε από «αρνητικές» σκέψεις;
Αισθάνεστε την ανάγκη να ελέγχετε κατ’ επανάληψη αν σβήσατε τις ηλεκτρικές συσκευές;

Οι έμμονες σκέψεις μπορεί να κάνουν την καθημερινότητά σας πολύ δύσκολη. Δεν χρειάζεται όμως να υποφέρετε άλλο. Αυτός ο πρακτικός οδηγός, γραμμένος από ειδικούς της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη φύση των δυσκολιών που αντιμετωπίζετε και θα σας προσφέρει ένα σαφές σχέδιο για να απαλλαγείτε από την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται:

  • Αναλυτικές πληροφορίες για τους βασικούς τύπους της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής.
  • Σαφείς, βήμα προς βήμα, οδηγίες για την αντιμετώπιση των διάφορων μορφών του προβλήματος, βασισμένες στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία.
  • Πραγματικά παραδείγματα κλινικών περιπτώσεων.
  • Συμβουλές και υποστήριξη για το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον όσων πάσχουν από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή.
  • Τρόποι να προλάβετε την επανεμφάνιση της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής στο μέλλον.

Αυτός ο χρηστικός και έγκυρος οδηγός αυτοβοήθειας –είτε η περίπτωσή σας είναι ήπια, είτε είναι σοβαρή– θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη ζωή σας και να απαλλαγείτε οριστικά από την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Βιογραφικά:
Η Δρ. Fiona Challacombe MA (Cantab), DClinPsy, CPsychol, MBPS είναι ερευνήτρια και κλινική ψυχολόγος και εργάζεται στο King’s College London και στο Κέντρο Αγχωδών Διαταραχών και Τραύματος του Νοσοκομείου Μόντσλεϊ, στο Λονδίνο. Είναι μέλος της εθνικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου που ασχολείται με την αντιμετώπιση σοβαρών και περίπλοκων περιπτώσεων Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής. Η έρευνά της εστιάζει στον αντίκτυπο που έχει η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή στον γονεϊκό ρόλο και στις οικογένειες, καθώς και στη διερεύνηση των τρόπων παροχής και βελτιστοποίησης της γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας για την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή.

Η Δρ. Victoria Bream MA (Oxon), DClinPsy, CPsychol, MBPS είναι κλινική ψυχολόγος και εργάζεται στο Κέντρο Αγχωδών Διαταραχών και Τραύματος του Νοσοκομείου Μόντσλεϊ, στο Λονδίνο. Είναι μέλος της εθνικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου που ασχολείται με την αντιμετώπιση σοβαρών και περίπλοκων περιπτώσεων Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής. Σπούδασε Πειραματική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Κλινική Ψυχολογία στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King’s College London και εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο Κέντρο Γνωσιακής Θεραπείας της Οξφόρδης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στη φαινομενολογία και τη θεραπεία της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής.

Ο καθηγητής Paul Salkovskis BSc, MPhil (ClinPsy), PhD, CPsychol, FBPS είναι καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας και Εφαρμοσμένης Επιστήμης και διευθυντής του διδακτορικού προγράμματος στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ. Είναι επιμελητής του επιστημονικού περιοδικού Behavioural and Cognitive Psychotherapy. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 ερευνητικά άρθρα και πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο Άρον T. Μπεκ για τη συνεισφορά του στη γνωσιακή θεραπεία.

Ο Γιώργος Ευσταθίου είναι Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας. Είναι διδάσκων και επόπτης Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας σύμφωνα με τα κριτήρια της European Association for Behavioural and Cognitive Therapies και έχει διδάξει μαθήματα Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας σε διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Εταιρείας Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Σπουδών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και επιστημονικά υπεύθυνος του Τμήματος Θεραπειών Ενηλίκων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Η Μαριέφη Μιτέλλα σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία της Υγείας, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο του Bath, στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι μέλος της European Association for Behavioural and Cognitive Therapies, της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και της British Psychological Society. Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει συντονισμό θεραπευτικών ομάδων και ατομική ψυχοθεραπεία για προβλήματα που αφορούν μεγάλο εύρος του φάσματος της ψυχοπαθολογίας.