Πούλου Κατερίνα

Η Κατερίνα Πούλου σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αντιμετώπισης του Πόνου, στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και είναι πιστοποιημένο μέλος της European Association of Behavioral and Cognitive Therapy (E.A.B.C.T) και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (Ε.Ε.Ε.Σ).

Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Διαλεκτική Συμπεριφοριστική Θεραπεία, που οργανώθηκε από τον Κλάδο Διαλεκτικής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς σε συνεργασία με το Βehavioral Tech του Linehan Institute, Seattle, WA και εισηγητές τους Dr. Anthony P. DuBose και Δρ. Φραγκίσκο Γονιδάκη. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στο Απαρτιωτικό Θεραπευτικό Πρόγραμμα για τη Σχιζοφρένεια (Integrated Psychological Therapy - Ι.Ρ.Τ) με εισηγήτρια την Δρ. Στ. Ρακιτζή, ενώ έχει παρακολουθήσει και το 5ετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Οικογενειακή Θεραπεία Συστημικής κατεύθυνσης, στο κέντρο Αντίστιξη.

Έχει πιστοποιηθεί στην χορήγηση, αξιολόγηση και ερμηνεία της Kλίμακας Nοημοσύνης για Eνήλικες WAIS – IVGR – Wechsler Adult Intelligence Scale-Fourth Edition,(Μοtiβο Αξιολόγηση), στο «Τεστ Προσωπικότητας 16PF του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την ανάλυση της Προσωπικότητας και των Ικανοτήτων (ΙΡΑΤ)», (Εταιρεία ISON Psychometrica) καθώς και στην χορήγηση και ερμηνεία των Προβολικών Δοκιμασιών T.A.T. & RORSCHACH (ΕΨΥΠΕ).

Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει συντονισμό θεραπευτικών και ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων καθώς και ατομική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική σε ανθρώπους με προβλήματα ευρέως φάσματος της ψυχοπαθολογίας στα πλαίσια του προγράμματος Ψυχαργώς.

Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συγγραφή κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία, ερευνητικό έργο και ομιλίες σε συνέδρια.
Στο παρόν, είναι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειον Πανεπιστήμιο, ενώ ασκεί κλινικό έργο ως υπεύθυνη ψυχολόγος σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική, όπου παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής αξιολόγησης, ομαδικών προγραμμάτων ψυχοεκπαίδευσης καθώς και ατομικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής στα άτομα και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του ψυχολόγου, παρέχοντας υπηρεσίες σε ενήλικες.

Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι : katerinapoulou@gmail.com