Ομαδικό Ψυχοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα EarlyBird Plus για γονείς που έχουν παιδιά με αυτισμό

Οι γονείς που πρόσφατα έχουν μάθει ότι το παιδί τους βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα. Η δυσκολία τους να επικοινωνήσουν με το παιδί και να κατανοήσουν τη συμπεριφορά του, τους γεμίζει πολλές φορές με έντονο άγχος, ενοχές και αβεβαιότητα. Ανησυχούν για το ποια είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο το παιδί τους. Σε αυτό προστίθεται και η διαφορετική προσέγγιση που πολλές φορές ακολουθείται από το σπίτι και από το κέντρο/σχολείο που παρακολουθεί το παιδί και που έχει ως αποτέλεσμα να μπερδεύει ακόμη περισσότερο τόσο το ίδιο το παιδί όσο και τους γονείς. Το Ομαδικό Πρόγραμμα EarlyBird Plus στοχεύει στο να γεφυρώσει το χάσμα αυτό, ενδυναμώνοντας τους γονείς και ενθαρρύνοντας την εφαρμογή μιας συστηματικής προσέγγισης τόσο στο σπίτι όσο και στο κέντρο/σχολείο μέσω της εκπαίδευσης τόσο των γονέων όσο και των επαγγελματιών που δουλεύουν με το παιδί.

Απευθύνεται σε οικογένειες που έχουν παιδί ηλικίας 4-8 ετών με διάγνωση Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος και στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν έως και 3 άτομα από την κάθε οικογένεια (2 γονείς και ένας επαγγελματίας που δουλεύει με το παιδί). Στο πρόγραμμα αυτό, οι γονείς μαθαίνουν πώς να κατανοούν καλύτερα το παιδί, βελτιώνουν την επικοινωνία μαζί του και αναπτύσσουν στρατηγικές διαχείρισης των συμπεριφορών που τους προβληματίζουν.

Το Ομαδικό Πρόγραμμα EarlyBird Plus συντονίζουν επαγγελματίες Ψυχολόγοι που έχουν εκπαιδευτεί στο κέντρο EarlyBird της Εθνικής Εταιρίας Αυτισμού (National Autistic Society) και φέρουν άδεια χορήγησης του προγράμματος:

  • Καπνογιάννη Σοφία, Ψυχολόγος, MSc στη Παιδική Ανάπτυξη, Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία
  • Κατερίνα Σοφιανοπούλου, Ψυχολόγος, MSc στην Προαγωγή Υγείας και διαχείρισης του Στρες, Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 ομαδικές συναντήσεις και 2 συναντήσεις κατ’ οίκον. Κάθε συνάντηση έχει διάρκεια 2,5 ώρες και κόστος 20 Ευρώ ανά άτομο. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται Παρασκευή στις 17.30

Η ομάδα λειτουργεί με ελάχιστο αριθμό 4 και μέγιστο αριθμό 5 οικογένειες.

Έναρξη ομάδων: Νοέμβριος 2016 και Φεβρουάριος 2017

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Δηλώσεις συμμετοχής: 2103840129