Ομαδικό Πρόγραμμα: Δεξιότητες Σύναψης Συντροφικών Σχέσεων

Ομαδικό Πρόγραμμα: Δεξιότητες Σύναψης Συντροφικών Σχέσεων

Η αλληλεπίδραση αποτελεί μία αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί μία σχέση. Αυτό σημαίνει ότι αν δύο άνθρωποι δεν ξεκινήσουν να επικοινωνούν μεταξύ τους, δεν μπορεί να διαμορφωθεί μία σχέση, ανεξάρτητα από τι λένε οι ίδιοι στον εαυτό τους ή εύχονται ενδόμυχα να συμβεί. Η σύναψη μίας συντροφικής σχέσης αποτελεί μία δυναμική διαδικασία, που αφορά την ενεργό συμμετοχή και προσπάθεια και των δύο πλευρών.

Το Ομαδικό Πρόγραμμα: Δεξιότητες Σύναψης Συντροφικών Σχέσεων απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην προσέγγιση ενός πιθανού συντρόφου και στη σύναψη μίας σχέσης. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 δομημένες συνεδρίες, που θα συντονίσουν εξειδικευμένοι ψυχολόγοι. Οι στόχοι του Ομαδικού Προγράμματος επιτυγχάνονται με την εκπαίδευση των μελών σε λειτουργικές κοινωνικές δεξιότητες και δεξιότητες επικοινωνίας που αφορούν τη σύναψη μίας ερωτικής σχέσης. Επίσης, θα δοθεί έμφαση στην αναγνώριση και τροποποίηση μη αποτελεσματικών προτύπων σκέψεων, πεποιθήσεων και συμπεριφορών που συχνά αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τη σύναψη μίας συντροφικής σχέσης.

Ενδεικτικά, παρακάτω τίθενται κάποια ερωτήματα που προβληματίζουν τους ανθρώπους αναφορικά με τις συντροφικές σχέσεις και τα οποία θα πραγματευτούμε στην Ομάδα:

  • Πώς μπορώ να προσεγγίσω ένα πρόσωπο που με ενδιαφέρει;
  • Πώς μπορώ να ξεπεράσω την αμηχανία μου απέναντι στο πρόσωπο που με ενδιαφέρει;
  • Πώς ξεκινάω μια καινούρια σχέση;
  • Πώς μπορώ να επιλέξω κατάλληλο/η σύντροφο;
  • Γιατί πάντα συμβαίνει να προσελκύω τα «λάθος άτομα»;

Το Ομαδικό Πρόγραμμα: Δεξιότητες Σύναψης Συντροφικών Σχέσεων συντονίζουν οι:

Επιστημονικά υπεύθυνος:

Κάθε συνεδρία έχει διάρκεια 2 ώρες και κόστος 20 Ευρώ.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Για δηλώσεις συμμετοχής στην Ομάδα απευθυνθείτε στη Γραμματεία (210 - 3840803, Δευτέρα – Παρασκευή 15.00 - 21.00) μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019