Ευθυμίου Κώστας

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ευθυμίου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Salzburg της Αυστρίας. Ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Περάτωσε την τετραετή εκπαίδευση του Ψυχοθεραπευτή συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης στην Αυστρία και ακολούθησε στη συνέχεια στο Munster της Γερμανίας διετή μετεκπαίδευση ειδικότητας στην θεραπεία ζεύγους και τη σεξοθεραπεία. Είναι Διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του Salzburg και διετέλεσε Υπεύθυνος Συμβουλευτικής του Γ.Δ. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Διδάσκει στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Παν/μίου Αθηνών και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών , στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ) , στο Ε.Π.Ι.ΨΥ. και στο πρόγραμμα ειδικότητας Ψυχιατρικής του Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Είναι μέλος της Αυστριακής Εταιρίας Ψυχοθεραπευτών και διετέλεσε επί οκταετίας εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου .

Από το 1999 είναι μέλος του ΔΣ του ΙΕΘΣ. Από το 1998 είναι μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Φοιτητών και από το 2000 ένας εκ των δύο Υπευθύνων της Υπηρεσίας Τηλεσυμβουλευτικής. Από το 2000 είναι επόπτης γνωσιακής - συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας. Από το 2003 είναι συντονιστής του Κύκλου Ευαισθητοποίησης στη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπείατου ΙΕΘΣ. Από το 2005 είναι υπεύθυνος του Τμήματος Θεραπειών Ενηλίκων του ΙΕΘΣ . Παράλληλα ασκεί από το 1995 ιδιωτικά το επάγγελμα του Κλινικού Ψυχολόγου - Ψυχοθεραπευτή.

H ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι: kefthim@psych.uoa.gr και kefth@yahoo.com .